Скрита смърт в лекарствата за сърце посочи читател на GustoNews.bg

Публикувана 08.07.2018 16:05

Сигнал за ензим-убиец в лекарствата за сърдечно болни получихме от Павел Кръстев. Мъжът живее в чужбина, върнал се в страната ни за десетина дни. Отскочил до родителите си, които с напредването на годините закъсали със здравето. Докато им гостувал, чул по телевизията новина за веществото ВАЛСАРТАН, което от 2012г. се слага в 62 лекарства за кръвно и сърце. Грабнал листовките на всички лекарства, които страдащият от сърдечни проблеми негов баща пие. Не открил ВАЛСАРТАН.

Друго обаче открил - титанов диоксид E 171.

В 5 от 7 лекарствени продукта!

Титанов диоксид E 171 той открил в: Спиронолактон, Бизогама, Лекалпин, Розвера и Зофен. В изписаните му още Торазидекс и Синтром точно този ензим отсъствал.

"И макар веществото да участва само като филмово покритие върху лекарствата, когато те са 5 на ден, всеки ден, в продължение на години, тогава и без професионално мнение на фармацевт или лекар, е ясно че ще има натрупване, вредно за организма", обяснява нашият читател.

„И това е само от лекарствата”, казва Кръстев и разсъждава: „Ако към тях прибавим хляба и хлебните и сладкарски изделия, в които ензимът се съдържа, без да имаме информация за другите продукти, които влизат в дневния порцион, не мога да си представя как иначе „безобидното” количество на титанов диоксид набъбва в организма.”

Само преди година в."Дейли мейл" изнесе официална информация, в която се казва, че титаниев диоксид E 171, който се слага в хляба и в дъвките, може да се окаже опасен за здравето, тъй като уврежда нашата имунна система и ни прави по-уязвими откъм инфекции. Освен това уврежда структурата на клетките в червата и по този начин опасните бактерии по-лесно проникват в тях. Влияе също на способността на чревните клетки, наречени микровили, да абсорбират хранителните вещества, както и желязото, цинка и мастните киселини. Титаниевият диоксид Е 171 пречи и на правилното разграждане на поетата храна. Той преминава през стените на червата и достига до други части на тялото.

При по-продължителния му прием могат да настъпят опасни здравни последствия, установиха учени от американския университет Бингхамптън.  Според тях процентът на хранителната добавка не трябва да надвишава 1% дневно. 

До скоро се смяташе, че Е 171, в чийто състав влиза титанов диоксид, е безвредно инертно вещество, което не предизвиква химични реакции в живите организми. Но резултати от нови изследвания показват точно обратното – наночастиците оказват силно механично действие върху живите клетки и разрушават естествената им структура. Продължителната употреба  може да доведе до ракови заболявания, проблеми с черния дроб и бъбреците.

Според Е-стандартите на Eвропейския съюз, Титаниевият диоксид Е 171 е бяла минерална сол:

http://www.analytica-bg.com/a_shop/useful/e.html

Титаниевият диоксид Е 171 (Titanium Dioxide) е естествено получен минерал от титанов оксид. Използва се широко в хранителната индустрия за приготвянето на различни оцветяващи средства. Особено необходим е и в козметичната промишленост за производство на избелващи средства в козметиката и продуктите за лична хигиена, които се прилагат върху кожата, ноктите, устните, което помага да се увеличи плътността и намали прозрачността на продукта. Титановият диоксид също поглъща или разсейва светлината, затова се използва в слънцезащитните продукти.

Автор: Огняна Генева